Mohd Asrul Faiz Mohamad Adnan

Orang lain ada blog,kita pun ada blog juga (www.abeadabelog.blogspot.com)

Assalamualaikum w.b.t...


Alhamdulillah,dapat jgak nak sambung menulis dalam 'belog' nih....punya la setting masa,tp ni pun tkde ape sangat nak cerita...sejak melangkah masuk ke tahun 2011 ni,of course pembelajaran saya kat universiti kali ini perlu lebih banyak bagi tumpuan (sebelum2 nih tkde la sambil lewa pun ) disebabkan diz my final seeeemmmmmm!!!!!!....tak lama lagi nak balik... so,kena struggle la sikit ye tuan-puan....hi3


         Tapi sebelum tuh,masa cuti winter lepas,saya bersama 2 orang kawan lagi pi travel europe..hi3...tercapai gak hasrat cheq nak sampai europe...selalu tengok dalam tv je sebelum2 nih...keh3... tapi tuh la,nak dijadikan cerita,balik europe punye la exited nak cerita dalam blog,tp tkde semangat (laptop tak leh nak start,padam trus,sebulan beb)...lagipun saya pergi 4 negara,UK,France,Spain dan Italy...so panjang sangat nak citer (padahal tk buat diary travel..kah3 )...maybe hanye gambar je kot yang dapat menceritakan segala2nya....hahaha..nanti la saya ada masa nant,buat entry pasal travel tuh...sabar yek...


        Memandangkan sekarang dah sem terakhir,banyak masa gak ambik untuk study subjek,kasi pulun lebih skit la...takkan saya sorang-sorang lak nak balik lewat,dan geng-geng yang datang belajar skali ngan saya plak grade dulu...mane boleh...sedih arr klu jadi mcam tuh....apepun,saya doakan agar kiteorang semua dapat grade bersama-sama...


       Selain tuh gak,time nih juga lah klu nak usha2 company mane nak hantar resume...haaa resume satu hal... dalam hayat saya la,baru 2 kali je pernah buat resume...yang first skali 3 tahun lepas,tak tahu la ikut piawaian ke tak,main sebat je ( sebat tujuan nak mintak sponser je..kih3 ) dan second lak baru minggu lepas buat..ha3.. last minute punye kerja,tapi ikut piawaian la...nak send kat company2,takkan main cikai2 je...


      Bila dah sem last nih gak la,banyak planning travel bersama geng nak buat...salah satu sebabnye sepanjang kiteorang belajar ni,tak pernah sekalipun kiteorang satu batch geng2 laki nih travel bersama2 pi mane2 tempat...dasyat kan?..memang dasyat...hahahaha.. so sekarang la waktunya klu2 de plan nak pi mane2,dah kerja nanti jangan harap la ada masa kan..tapi still ada masalah la nak pergi coz masa takde masa free...semua penuh dengan program2 persatuan waktu weekend,takpun ada exam..


    Ok la...apapun hidup perlu diteruskan,pembelajaran saya pun perlu dihabiskan,itu yang penting...harapan keluarga kita jangan la kita buat sambil lewa,acuh tak acuh...dapat lagi belajar nih pun kita semua patut bersyukur,ada plak kemudahan lagi... Insyaallah..kita jumpa lagi..:-)

Betul ke masih ada simbol freemason pada Anugerah Juara Lagu malam tadi?


Saya ni kalau bab-bab artist ke,penyanyi ke,kurang ambik port pun .Pada pendapat saya,AJL pada malam tadi sebenarnya bukanlah mengandungi apa-apa unsur yang berkaitan dengan freemason pun..hi3


tapi dengar khabar juara AJL di booo bila diumumkan sebagai juara AJL ke 25...aisey...malu beb...yang malu bukan Ana Raffali,tengok dia cool je siap peluk-peluk  bila diumumkan juara,ni soal penonton kat stadium tuh la..tak tahu la kalau ada sampai baling kerusi ke,sebab semangat macam sokong team Harimau Malaya hari tuh tak hilang lagi kot..kah3..apapun,orang yang berada di sana lebih mengetahuimya yek.nak komen lebih-lebih tak patut gak...hi3..








            Pada pendapat saya juga la kan ,AJL pada kali ni bukan bukannya ada simbol-simbol freemason pun,simbol 2 Alam ade la hahaha...bukan yang filem 2 Alam Dr Rozmey tuh,yang tuh lain cerita,ni pasal abang Faizal Tahir..


           Mana tak nye,penonton dan artis-artis lain datang AJL kali nih,memang pakaian punya stail masing-masing,memang tidak dinafikan la kan...duduk leklok je atas kerusi tengok pesembahan penyanyi,abang FT kita ni,tahu je la kan abang FT dress up macam mane setiap kali buat persembahan..


kali ini siap boleh menyelam-menyelam pulak dalam air,lepas tu cepat-cepat naik pentas balik..fuuhh suara still maintain beb..kalau saya la,confirm mintak musician kena hentikan main muzik dalam 15 saat ke,ambik nafas beb....hahahaha...Rayban pun celup sekali jugak tuh..ha3..tahun lepas campak Rayban..tahun ni celup dalam air lak,tahun depan maybe bakar api lak kot,dengan lagu terbaru FT 'Hangus'...kah3... (asyik gelak je aku nih)...hik3..






          Apapun diucapkan tahniah kepada Juara AJL ke 25 Ana Raffali,persembahan Faizal Tahir lak memang top class gua cakap..rasa-rasa penyanyi lain tengok cara persembahan FT ni,boleh terbuka minda tak nak improve persembahan diorang? harap-harap ada la kan... 


ok,saya berhenti setakat ni dulu,ada hal nak diseatlekan...


*bila la nak buat pentas yang grand cam kat Korea dan Jepun,smart ape..?

Bila waktu malam time sejuk-sejuk ni,kadar peratusan nak makan banyak tuh memang lah sangat tinggi...tambah lagi dengan cuaca sejuk pula,menggigil dibuatnya....memandangkan tahun ini tahun last saya berada kat Jordan,terpaksalah bajet untuk beli barang-barang keperluan seperti sweater yang tebal-tebal macam nak naik gunung Everest ape tuh,glove yang 3 kali ganda saiz tangan,semua tuh just pakai yg tahun-tahun lepas(padahal semua dah hilang )..hi3..Dah lah dalam bilik tidur saya sekarang nih terlalu sejuk,ibarat dijirus air tiap-tiap hari...aduuhhh..boleh krem kaki dibuatnya...semuanya cam lembap je...


                 Bila waktu malam ,selalu je lapar..tiap-tiap hari pulak tuh...teringat pula kat family di Kelantan...Ummi selalu nasihat kami ahli keluarga supaya jangan makan makanan berat pada waktu malam...kalau boleh just makan 2 kali sehari je...tapi bila malam,slalu je bunyi chef-chef larut malam kat dapur, adik-beradik pergi masak sendiri la,ape lagi..ha3.....pagi esoknya confirm ummi akan berleter kat sorang-sorang sebab tak jaga kebersihan dapur...ha3...


             Tapi kat Jordan nih,jangan kata malam,kadang-kadang tuh breakfast pun boleh jadi 2 kali,ade juga sehari 5 kali makan berat...saya tak boleh buat macam tuh sebab nak kumpul duit untuk travel,wajib tuh...hik3.Bila call family kat Malaysia je,antara benda wajib kedengaran mesti je ummi pesan suruh jaga kesihatan ,makan makanan yang berkhasiat,kurangkan kolestrol..hi3..kadang-kadang boleh ingat turutan pesanan tuh...ha3....memang tidak dinafikan ummi amat titikberatkan soal kesihatan family,kira banyak juga la ubat-ubatan tambahan untuk keluarga,sebab tuh kalau kalau nak iklan apa-apa produk ubat yang ok punye,bagi umi saya iklankan..ha3...ade lah tuh tersangkut sorang dua nak beli ubat nanti... :-))



Ubat yang dipos.. tenkiu.. :-)


Bila tinggal berjauhan ni,nak call selalu ummi pun tak mampu juga la kan,kalau pakai YM ke ade je problem...nak hilangkan rindu pula,saya selalu dengar satu lagu dari satu kumpulan mat saleh ni,pasal jasa para ibu kat anak-anak mereka...lagu SONG FOR MAMA oleh Boy II Men..lirik dia memang sangat menyentuh  sifat keibuan seseorang wanita,pendek kate sesiapa yang rindu kat emak tuh,boleh la nak pasang lagu ni...hi3..Ok ni lirik dia.... :-)


Song for Mama by Boy II Men


You taught me everything
Everything you've given me
I'll always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah

There isn't anything
Or anyone that I could be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side

You were there for me to love and care for me
When skies were gray
Whenever I was down
You were always there to comfort me

And no one else can be
What you have been to me you will always be
You will always be the girl
In my life for all times

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul
Yes it is, yes it is, oh, yes it is, yes it is, yes it is oh

You're always there for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did


And you took up for me
When everyone was downin' me
You always did understand
You gave me strength to go on

There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me and say to me
I can face anything

And no one else can do
What you have done for me
You'll always be, you will always be
The girl in my life, ooh oh

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul

Never gonna go a day without you
Fills me up just thinkin' about you
I'll never go a day
Without my mama

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul

Lovin' you is like food to my soul, oh yeah
You are the food to my soul, yes you are


























Thanks ummi for everything !! :-)


I Love u so much...

Assalamualaikum w.b.t...


Bangun pagi,pergi mandi,mengadap laptop,pergi dapur makan nasi,lepas itu mengadap laptop balik...itulah hari-hari kerja yang dibuat.Mulanya nak pergi ikut kawan jalan-jalan,tapi bila teringatkan bajet yang ade dlm poket nih,memang kena sabar dulu la yek...hi3...



-kalau dapat main salji sambil snap-snap gambar best gak...
tapi salji tak turun lagi.. T-T (Ajloun 2010)...-
                             
          Haaaa....sebenarnya sekarang nih waktu exam final,tapi masih ada lagi 2 paper,kena tunggu seminggu lagi tuh,rasa-rasa cam boleh pergi travel dulu,lepas tu balik sambung study nak exam...kih3..memang budaya last minuteku ini terjadi-jadi.. :-)


          Tapi bila ingatkan lepas exam final nanti nak pergi travel europe,so kite sabar lah dulu..memang Tuhan saje lah yang tahu tahap kesabaran hamba nih..hahaha..So,bile tengah bosan,apa lagi,saya carilah info-info semasa dalam internet,tambah-tambah lagi sekarang duk hot isu si Apek keeper kebangsaan tuh...ape lagi search la.


         Tak sangka cerita-cerita pasal perkembangan Apek nih,banyak yang saya dapat tahu bila bace kat blog girlfriend dia,Aimie Harmelia di http://jejariruncing.blogspot.com.Nak jadikan cerita lah,memang saya salute tang! tang! lah Apek nih..semangat penting ye adik-adik sekalian kalau nak berjaya...kih3..Eniwey,congrate to Apek! :-)


         Hari-hari baca blog orang lain,tak perasan pula yang kalau nak komen-komen kat entry orang tak boleh kan?..btul ke ni.. >!<? so,apa lagi...you jump I jump..ha3...you ada blog,Abe pun ada blog juga...kah3.. :-)


        Tapi ye la kan,rasa-rasa saya la kan...benda nih memang kena komitmen tinggi nak tulis apa-apa artikel ke,cerita-cerita best ke kan...tkpe-takpe,itu saya akan usaha walaupun apa jua rintangan yang akan menimpa, sedangkan lautan tinggi akanku redah,gunung yang luas akanku daki...inikan pula tulis blog!..ha3...


Ok,hope kauorang semua doakan usaha saya yang tidak seberapa ini menjadi kenyataan...(terharunya..).
Adiooosssss... :-)

Search This Blog

Blog abeadabelog

blog nih merupakan satu blog yang mana dibuat untuk seseorang yang tiada blog seperti saya..sekarang saya dah ada blog ..hahahaha :-)

Asrul Faiz's Profile

My photo
Pasir Puteh, Kelantan, Malaysia
assalamualaikum dan salam sejahtera buat all Malaysians...just panggil nama ABE ,coz kawan-kawan dekat universiti semua guna nama tuh.Yang nama asal macam kat atas tuh time sekolah rendah dan menengah je...

Thanks for view

Followers

Shout to me

Powered by Blogger.