Mohd Asrul Faiz Mohamad Adnan

Orang lain ada blog,kita pun ada blog juga (www.abeadabelog.blogspot.com)

Bila waktu malam time sejuk-sejuk ni,kadar peratusan nak makan banyak tuh memang lah sangat tinggi...tambah lagi dengan cuaca sejuk pula,menggigil dibuatnya....memandangkan tahun ini tahun last saya berada kat Jordan,terpaksalah bajet untuk beli barang-barang keperluan seperti sweater yang tebal-tebal macam nak naik gunung Everest ape tuh,glove yang 3 kali ganda saiz tangan,semua tuh just pakai yg tahun-tahun lepas(padahal semua dah hilang )..hi3..Dah lah dalam bilik tidur saya sekarang nih terlalu sejuk,ibarat dijirus air tiap-tiap hari...aduuhhh..boleh krem kaki dibuatnya...semuanya cam lembap je...


                 Bila waktu malam ,selalu je lapar..tiap-tiap hari pulak tuh...teringat pula kat family di Kelantan...Ummi selalu nasihat kami ahli keluarga supaya jangan makan makanan berat pada waktu malam...kalau boleh just makan 2 kali sehari je...tapi bila malam,slalu je bunyi chef-chef larut malam kat dapur, adik-beradik pergi masak sendiri la,ape lagi..ha3.....pagi esoknya confirm ummi akan berleter kat sorang-sorang sebab tak jaga kebersihan dapur...ha3...


             Tapi kat Jordan nih,jangan kata malam,kadang-kadang tuh breakfast pun boleh jadi 2 kali,ade juga sehari 5 kali makan berat...saya tak boleh buat macam tuh sebab nak kumpul duit untuk travel,wajib tuh...hik3.Bila call family kat Malaysia je,antara benda wajib kedengaran mesti je ummi pesan suruh jaga kesihatan ,makan makanan yang berkhasiat,kurangkan kolestrol..hi3..kadang-kadang boleh ingat turutan pesanan tuh...ha3....memang tidak dinafikan ummi amat titikberatkan soal kesihatan family,kira banyak juga la ubat-ubatan tambahan untuk keluarga,sebab tuh kalau kalau nak iklan apa-apa produk ubat yang ok punye,bagi umi saya iklankan..ha3...ade lah tuh tersangkut sorang dua nak beli ubat nanti... :-))



Ubat yang dipos.. tenkiu.. :-)


Bila tinggal berjauhan ni,nak call selalu ummi pun tak mampu juga la kan,kalau pakai YM ke ade je problem...nak hilangkan rindu pula,saya selalu dengar satu lagu dari satu kumpulan mat saleh ni,pasal jasa para ibu kat anak-anak mereka...lagu SONG FOR MAMA oleh Boy II Men..lirik dia memang sangat menyentuh  sifat keibuan seseorang wanita,pendek kate sesiapa yang rindu kat emak tuh,boleh la nak pasang lagu ni...hi3..Ok ni lirik dia.... :-)


Song for Mama by Boy II Men


You taught me everything
Everything you've given me
I'll always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah

There isn't anything
Or anyone that I could be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side

You were there for me to love and care for me
When skies were gray
Whenever I was down
You were always there to comfort me

And no one else can be
What you have been to me you will always be
You will always be the girl
In my life for all times

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul
Yes it is, yes it is, oh, yes it is, yes it is, yes it is oh

You're always there for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did


And you took up for me
When everyone was downin' me
You always did understand
You gave me strength to go on

There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me and say to me
I can face anything

And no one else can do
What you have done for me
You'll always be, you will always be
The girl in my life, ooh oh

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul

Never gonna go a day without you
Fills me up just thinkin' about you
I'll never go a day
Without my mama

Mama, Mama you know I love you
Mama, Mama you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars
Mama I just want you to know lovin' you is like food to my soul

Lovin' you is like food to my soul, oh yeah
You are the food to my soul, yes you are


























Thanks ummi for everything !! :-)


I Love u so much...

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Blog abeadabelog

blog nih merupakan satu blog yang mana dibuat untuk seseorang yang tiada blog seperti saya..sekarang saya dah ada blog ..hahahaha :-)

Asrul Faiz's Profile

My photo
Pasir Puteh, Kelantan, Malaysia
assalamualaikum dan salam sejahtera buat all Malaysians...just panggil nama ABE ,coz kawan-kawan dekat universiti semua guna nama tuh.Yang nama asal macam kat atas tuh time sekolah rendah dan menengah je...

Thanks for view

Followers

Shout to me

Powered by Blogger.